Forside|Om ISHØJ HEGN|Nyheder|Projekter|Kontakt|Job|A-Z Indeks

Hjem / Børnehaver

ISHØJ

Børnehaver

 

Tryghed i børnehaver kan have flere betydninger. I dagtimerne består en del af trygheden i at vide, at børneinstitutionens område er forsvarligt hegnet ind, så børnene ikke kan gå på opdagelse i lokalområdet uden medarbejdernes eller forældrenes viden. Udenfor institutionens åbningstid har hegnet en anden betydning – der skal det være med til at sikre, at ubudne gæster ikke kan komme ind på institutionens område og begå hærværk eller tyveri.

 

Hegn og sikring kan leveres i mange forskellige niveauer – afhængigt af formålet. Men til børneinstitutioner ønsker de færreste en indhegning, som kan give medarbejdere og forældre fornemmelsen af at børnene skal afleveres i et fængsel hver morgen. Derfor er valget af hegnstype, højde på hegnet og i nogle situationer også placeringen, et emne som kan have stor betydning for hvordan den daglige trivsel bliver i institutionen. Et lavt hegn på. f.eks. 125 cm højde, kan ofte være tilstrækkeligt til at sikre at børnene bliver inde på området – men det vil ikke være tilstrækkeligt til at holde en indbrudstyv ude om natten. Et højere hegn på f.eks. 180 cm vil være bedre til at sikre institutionen mod hærværk og tyverier, men vil for nogle personer virke voldsomt til at holde børnene inde på institutionens område. Derfor kan valget af højde blive et kompromis, mellem de to typer af sikring som hegnet skal kunne udføre.

 

Hold børnene inde og tyvene ude

Valget af hegnstypen er for det meste et valg mellem trådhegn og panelhegn. Trådhegn er den traditionelle løsning, som i årtier har været brugt og ofte stadig bliver brugt til formålet. I de senere år er panelhegn begyndt at blive mere udbredte pga. sin kraftigere udformning. Valget mellem disse to typer kan ofte gøres op i økonomiske afgørelser. Et nyt trådhegn er den billigste løsning af disse to hegnstyper, men den lavere pris ved anskaffelsen skal ofte holdes op mod større udgifter til vedligeholdelse og reparationer. Panelhegn koster mere ved anskaffelsen, men er til gengæld næsten fri for reparationer og vedligehold efterfølgende. Af sikkerhedsmæssige årsager vil der normalt aldrig blive monteret pigtråd eller anden form for klatresikring, på hegn som placeres ved institutioner. Både trådhegn og panelhegn har en retside (forside) som typisk er den side af hegnet som er fri for beslag, bolte og andre former for fastgørelser – det er også den side af hegnet som er sværest at passere/ kravle i. Ved opsætningen af hegnet skal det afgøres om retsiden ønskes vendt mod institutionens område, for bedst muligt at sikre børnene eller om retsiden skal vendes ud mod offentligt tilgængelige områder for sikring mod tyveri m.m. Til de fleste indhegninger skal der også anvendes porte eller låger for adgang til området.

 

Port eller låge?

Hvilken type port eller låge som vælges til formålet, kan medføre nogle praktiske detaljer som bør indgå i udformningen den samlede løsning til institutionen.

Vælges f.eks. en låge med balustre (lodrette tremmer) skal denne leveres med en mindre afstand mellem balustrene, end disse leveres med som standard. Låsekassen er på alle låger og porte placeret i ca. 100 cm højde over jorden. Som en ekstra sikring til f.eks. institutioner, kan låsens placering i lågen ændres til en større afstand ned mod jorden – men dette forudsætter at lågen eller porten har en højde på minimum 150 cm, da afstanden mellem låsen og jorden ellers ikke kan ændres væsentligt. En anden mulighed kunne være at lågen leveres med to låsekasser (to greb) som skal aktiveres samtidigt, før lågen eller porten kan åbnes.

 

Som alternativ børnesikring kan de fleste porte og låger også suppleres med et overfald på overkanten af rammen. Dette skal vippes op i luften, før lågen eller porten kan åbnes. Dog skal man tage højde for den samlede højde til overfaldets greb når dette er placeret lodret, da ikke alle personer er høje nok til at nå grebet (vores anbefaling er maks. 150 cm højde på lågen). For adgang til institutionens område bør der ofte medregnes en port, som har en bredde svarende til de køretøjer som skal kunne komme ind på området. Det kan være mindre lastbiler for levering af materialer til institutionens udearealer eller større græsklippere. På nogle låger kan der være et ønske om en smækfunktion, så lågen altid bliver lukket efter passage. For at få denne funktion, har man i mange år benyttet en dørfjeder til dette formål – vi anbefaler ikke brugen af denne type dørfjeder til institutioner, da den ikke kan justeres tilstrækkeligt og dermed undgå at børn evt. kommer i klemme ved lukning. I stedet benytter vi en justerbar udendørs dørlukker (dørpumpe), hvor lukkehastigheden og kraften som rammen trykker med bedre kan justeres. Som en ekstra beskyttende foranstaltning til institutioner, hvor børnene kan benytte f.eks. mooncars eller lignende køretøjer, kan/ bør hegn og låger forsynes med en form for ekstra beskyttelse mod dette, da der ellers skal påregnes øgede udgifter til reparationer pga. påkørsler, som opstår mens børnene leger.
Se mere

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information.

 

TELEFON
+45 43 73 22 33

PRISFORESPØRGSEL
tilbud@ishoj-hegn.dk

MAIL
mail@ishoj-hegn.dk

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

Bliv kontaktet

 ISHØJ HEGN A/S

 CVR 8757 4318

 

mail@ishoj-hegn.dk

 

TELEFON.: 
+45 43 73 22 33

 

Ansøgninger:

job@ishoj-hegn.dk