Forside|Om ISHØJ HEGN|Nyheder|Projekter|Kontakt|Job|A-Z Indeks

Hjem / Industri

ISHØJ

Industri

 

Indhegning af industriområder kan bestå af mange forskellige typer af produkter. Hvilke typer af hegn, porte og låger som anvendes, afgøres ofte af det aktuelle formål og behov. Er det til en mindre håndværksvirksomhed, til en gros eller detailhandel, en autoforhandler, eller til en større produktionsvirksomhed? Derudover udgør indhegningen for mange virksomheder, også det første indtryk som deres kunder og besøgende får af virksomheden. F.eks. kan en gammel og rusten port ved indkørslen af nogle blive tolket som tegn på mådeholdenhed, og af andre som tegn på en skrantende økonomi.

 

Indhegning kan bestå af flere forskellige typer hegn i en kombination – f.eks. med et kortere, men dyrere stykke balusterhegn og tilhørende balusterport ved indkørslen, og et billigere trådhegn det resterende stykke rundt om kundens grund. De fleste af hegnstyperne kan benyttes til alle de forskellige formål, men ofte er der typer som benyttes i større grad til de specifikke formål. En virksomhed der handler med dyre produkter, eller håndterer store værdier vil ofte kræve et højere sikringsniveau for at beskytte sine værdier døgnet rundt, end f.eks. en virksomhed hvor hegnets primære formål er at holde uvedkommende ude fra området efter arbejdstid.

 

 

Valg af type indhegning

Omfanget eller længden på indhegningen, kan også påvirke hvilken type hegn som vælges på grund af f.eks. de økonomiske påvirkninger af et anlægsbudget. Trådhegn er det traditionelle og økonomisk mest overkommelige valg – ved at vælge en indhegning med et standard trådhegn, kan man dog også få nogle mulige begrænsninger omkring sikringsniveau, og eventuelle nogle større udgifter til vedligehold og reparationer. Panelhegn vinder større og større indpas til industriopgaver, da det er kraftigere end trådhegn og generelt kræver mindre vedligeholdelse. Det gør det f.eks. velegnet til løsning af opgaver med et højere sikringsniveau, som trådhegn ikke er velegnet til. De fleste typer af panelhegn kan ikke klippes over med almindeligt håndværktøj, og vil derfor gøre det sværere at passere for ubudne gæster.

 

Balusterhegn benyttes ofte til opgaver, hvor kunden ønsker at hegnet bidrager visuelt til virksomhedens fremtoning. Hegnstypen vil generelt give en kraftig og solid indhegning, som stort set er vedligeholdelsesfri. Forskellene på de enkelte typer balusterhegn er primært visuelle, og vil ikke ændre på sikringsniveauet. Specialhegn kan være alt fra specielle udgaver af et standardhegn, lukkede pladehegn, til opgaver som produceres specifikt til formålet (kontakt os for yderligere). Hvilken type port eller låge som benyttes, afhænger for det meste af praktiske forhold, som størrelsen, hvilken type hegn den skal anvendes sammen med, hvilke funktioner ønskes opfyldt og skal den være manuel eller automatisk.

 

 

Automatiske eller manuelle porte og låger

Mange af vores produkter indenfor porte og låger kan opfylde de fleste af disse forhold, men nogle vil være bedre egnet end andre, f.eks. på grund af måden de er konstrueret på eller begrænsninger i hvilke størrelser de kan leveres i.

 

Automatisk eller manuel funktion, er for det meste noget som der skal tages stilling til ved bestilling af en port eller låge til din indhegning. Produktionsmæssigt adskiller de sig på så mange punkter, at det i princippet er to forskellige typer af porte og låger. Nogle typer af porte og låger leveres udelukkende i hhv. manuelle eller automatiske udgaver, mens andre kan leveres til begge formål. De primære begrundelser for valget af en elektrisk funktion, kontra en manuel udgave er ofte emner som sikringsniveauet, antallet af køretøjer m.m. som skal passere dagligt eller praktiske forhold som f.eks. administrationen af mange brugere som skal have adgang.

 

Størrelsen på porte og låger vil for det meste afhænge af formålet og de fysiske rammer på stedet hvor den skal placeres. En standard låge til gående trafik har f.eks. ofte en åbningsbredde på 100 cm – men skal den ofte benyttes af gående trafik som medbringer f.eks. en cykel eller en barnevogn, vil en åbningsbredde på 125 cm eller 150 cm give større frirum gennem lågen og derved gøre den daglige brug af den nemmere. Tilsvarende kan størrelsen på en port til en indkørsel have mange forskellige bredder, afhængig af hvor store køretøjer der skal passere, hvordan tilkørselsforholdene ved portens placering er. Skal porten f.eks. placeres helt ud til offentlig vej, skal alle køretøjer svinge samtidigt med at de passerer porten – hvilket for en stor lastbil vil betyde et behov for en bredere portåbning, end hvis lastbilen kan køre gennem åbningen uden at svinge.

 

 

Klatresikring – tilbehør

Klatresikring er en fælles betegnelse for tilbehør som pigtråd på hegnet, eller pigge på overkanten af en port. Anvendelsen af klatresikringer, kan og bør være velovervejet da pigtråd alene ikke vil sikre en kundes område – f.eks. vil en ekstra række pigtråd på et hegn ikke betyde større garanti for sikkerheden, hvis hegnet er placeret ved siden af en lygtepæl eller andet som kan bruges til at kravle op i for at forcere indhegningen. Af sikkerhedsmæssige årsager monteres der ikke klatresikring på hegn eller porte mindre end 180 cm i højden, da tilfældigt forbipasserende derved kan komme i kontakt med f.eks. pigtråden på et hegn ved at benytte et fortov ud for en virksomhed.
Se mere

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information.

 

TELEFON
+45 43 73 22 33

PRISFORESPØRGSEL
tilbud@ishoj-hegn.dk

MAIL
mail@ishoj-hegn.dk

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

Bliv kontaktet

 ISHØJ HEGN A/S

 CVR 8757 4318

 

mail@ishoj-hegn.dk

 

TELEFON.: 
+45 43 73 22 33

 

Ansøgninger:

job@ishoj-hegn.dk